Asistentă de la UPU Cluj, depistată pozitiv la testul pentru COVID-19

Asistentă de la UPU Cluj, depistată pozitiv la testul pentru COVID-19

O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Mai multe asistente şi medici din sistemul de primiri urgenţe au fost testaţi pentru coronavirus şi sunt preventiv în izolare, conform procedurilor. Personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecţie.

Personalul medical continuă să fie expus la infecţia cu coronavirus, iar cazuri de îmbolnăviri apar şi la alte spitale. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat că o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. El spune că sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj şi a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Judeţean Cluj.

În consecinţă mai multe asistente şi medici din sistemul de primiri urgenţe au fost testaţi pentru coronavirus şi sunt preventiv în izolare, conform procedurilor, iar „vestea bună” este că mulţi dintre ei au primit primul rezultat şi este negativ.

Ungureanu cere rapid să găsească însă epidemiologii sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea. „Pentru că nu se testează suficient de mult şi se prelucrează greoi probele, pacienţii suspecţi sunt plimbaţi prin UPU pe circuite unde sunt şi pacienţi cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major”, spune deputatul care a documentat de-a lungul timpului situaţia din spitalele din Cluj. 

Potrivit acestuia, personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecţie, conducerea Spitalului Judeţean, directorul medical Golea şi managerul Şuşca „nu au explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienţilor infectaţi şi neinfectaţi şi nu am auzit nimic despre proceduri de instruire pentru protecţia infirmierelor, asistentelor, a medicilor.”

Măştile speciale PFF 2 şi 3 sunt o raritate pe feţele personalului din UPU!, spune Ungureanu 

Comenteaza