Artizanul țepei ”Tower”, acuzat de fraudă de 12,5 milioane dolari în SUA

Artizanul țepei ”Tower”, acuzat de fraudă de 12,5 milioane dolari în SUA
Mihai Chezan, alias Michael Chezan, este acuzat de autoritățile americane că, împreună cu alte persoane, a înșelat mai mulți creditori imobiliari cu suma totală de 12,5 milioane dolari. În Cluj, Chezan a fost trimis în judecată recent de către DNA pentru înșelăciuni de peste 6 milioane de euro.

Rechizitoriul DNA Cluj arată că și în Statele Unite ale Americii, patronul afacerii Tower, Mihai Chezan, s-a ocupat tot cu infracțiuni în domeniul imobiliar. "Chezan Mihai Dumitru a participat la săvârşirea mai multor infracţiuni pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, respectiv fraude ipotecare, fraude în domeniul tranzacţiilor electronice şi căsătorii de convenienţă, fiind acuzat în mod oficial şi trimis în judecată în două dosare, în cursul anului 2010. Dintre aceste acte infracţionale, se arată că Chezan Mihai Dumitru, împreună cu alte persoane, au înşelat mai mulţi creditori imobiliari, obţinând fraudulos credite de 12.500.000 dolari americani, sumă pe care şi-au însuşit-o. Inculpatul a fost acuzat că a fraudat Departamentul de Locuinţe şi Dezvoltare Urbană din SUA, furnizându-i documente şi declaraţii false. Pentru a dirija fraudele ipotecare şi fraudele în domeniul tranzacţiilor electronice, inculpatul a utilizat mai multe companii pe care le controla".

Pe portatul Departamentului de Locuințe și Dezvoltare Urbană din SUA este prezentată una dintre escrocheriile imobiliară în care a fost implicat Chezan alături de cetățeni americani. Potrivit autorităților americane, Michael Chezan, în perioada iulie 2002 - iulie 2008, a folosit documente false pentru a obține venituri din închirierea unor locuințe ce nu-i aparțineau.

Citeşte articolul integral AICI.

Creierul afacerii "Tower Park", trimis în judecată de procurorii DNA

Comenteaza