Arpad Paszkany, audiat de DNA / VIDEO

Arpad Paszkany, audiat de DNA / VIDEO
Omul de afaceri Arpad Paszkany, fostul patron al echipei de fotbal CFR Cluj, a fost audiat marţi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) București, în calitate de martor.

"Nu am voie să spun nimic. Am dat o declarație scurtă de martor", a declarat Paszkany, la ieșirea de la audieri, conform B1 TV. Clujeanul a fost audiat în calitate de martor într-un dosar mai vechi, care ar viza fapte petrecute în urmă cu mai mulți ani, potrivit sursei citate.

Procurorii anticorupție nu au dat nicio informație privind audierea omului de afaceri, dar Paszkany ar încerca sa își vândă proprietățile din România pentru a se muta în Ungaria, după ce ar fi aflat că a intrat în atenția procurorilor DNA.

La începutul lunii, procurorii DNA au descins la domiciliul omului de afaceri Vasile Florin Ciorca, administrator al celor mai importante societăți comerciale din sfera omului de afaceri Arpad Paszkany, care au sediul în clădirea Sigma.

Paszkany a fost judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj şi a fost achitat, definitiv, în 2012 de instanţa supremă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel deciziile de achitare luate anterior de Curtea de Apel şi Tribunalul Cluj.

Acesta a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului.

Omul de afaceri clujean a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie - noiembrie 2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Comenteaza