Arhitectul Iancu: Kogălniceanu ar putea deveni cea mai interesantă stradă a Clujului

Arhitectul Iancu: Kogălniceanu ar putea deveni cea mai interesantă stradă a Clujului
Strada Mihail Kogălniceanu ar putea deveni cea mai atractivă din punct de vedere turistic din municipiul Cluj-Napoca în cazul în care va deveni pietonală, crede arhitectul Adrian Iancu.

O dezbatere pe tema pietonalizării zonei are loc la Primăria Cluj-Napoca. "Pietonalizarea este gândită ca să fie amenajată în două etape: amenajarea de la clădirea Colegiului Academic - fostă a filarmonicii - până spre Turnul Coitorilor într-o variantă prezentată. Sperăm o deschidere din partea bisericii reformate pentru o conexiune pietonală spre Turnul Croitorilor, pentru ca tot traseul să devină interesant pentru turism", a spus Iancu.

Majoritatea clădirilor de pe strada Mihail Kogălniceanu sunt monumente istorice, cu excepţia a două dintre acestea. „Sunt absolut remarcabile, pornind de la sediul Universităţi Babeş-Bolyai şi Colegiul Academic. Sunt reprezentative pentru arhitectura românească şi ar merita puse în valoare", a spus arhitectul.

Potenţialul pietonal al zonei a fost verificat anul trecut cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare. "E o zonă pe care o consider cea mai frumoasă din Cluj. Mulţi s-au ataşat de Piaţa Muzeului, dar această stradă are potenţial de a deveni mai frumoasă şi mai plină de semnificaţii", a mai spus Iancu.

"Dacă vom face legătura de la biserica reformată spre Turnul Croitorilor, atunci ne-am atins scopul şi putem spune că avem un traseu pietonal mai extins pe o hartă", a conchis acesta. Proiectul pietonalizării străzii este vechi de mai bine de un an. Vezi detalii

Comenteaza