Arbitru bătut pe teren la un meci de fotbal! Oaspeţii egalaseră pe final

Arbitru bătut pe teren la un meci de fotbal! Oaspeţii egalaseră pe final
În echipa gazdă se afla şi şeful de post din comuna Triteni. „Nu ştiu dacă m-a bătut şi el, dar nici nu a aplanat conflictul”, spune victima.

Meciul de liga a V-a judeţeană de duminică, 20 septembrie, dintre echipele „Unirea" Triteni - „Steaua Roşie" Bolduţ, de pe terenul echipei din Triteni, a fost unul cu cântec: la scorul de 2-1 pentru gazde, cu doar câteva minute înainte de finalul meciului, echipa din Bolduţ a egalat.

Victimă a acestei situaţii a căzut însă, după fluierul final, tuşierul, Alexandru Nealcoş, un arbitru experimentat, cu 140 de meciuri la activ, în ciuda celor 21 de ani ai săi.

„Tot meciul a fost sub tensiune, mai ales fiindcă jucătorii gazdelor erau mereu ameninţători, însă după finalul lui s-a întâmplat lucrul de care m-am temut cel mai tare: în timp ce mă îndreptam spre centru, spre arbitrul principal, unul dintre jucătorii echipei gazdă, Adrian G., în drumul lui spre bancă, m-a lovit cu palma peste cap şi m-a înjurat.

L-am întrebat: <Pe cine-ai înjurat?> El a răspuns că pe mine şi în secunda următoare au venit mai mulţi din echipă, care m-au împins şi agresat - pentru ca în final să fiu luat de gât de acelaşi jucător, cel care m-a lovit prima dată. Interesant e faptul că în rândurile jucătorilor echipei din Triteni se afla şi şeful de post al poliţiei din comună. În învălmăşeala aceea nu pot să spun că m-ar fi lovit şi el, însă precis nu a aplanat situaţia. De asemenea, nu am avut acolo poliţişti să asigure ordinea, fiindcă atunci când le-am cerut prezenţa ne-au spus că ei nu sunt plătiţi pentru asta, în schimb noi, da", mărturiseşte tânărul arbitru, supărat-foc şi plin de zgârieturi pe gât şi faţă, pe coridoarele IML Cluj, unde a sosit pentru a-şi scoate certificat medico-legal.

Acesta arată mai departe că, imediat după incident, a sunat la numărul de urgenţă 112 şi la faţa locului au venit poliţiştii de la Câmpia Turzii, în schimb el s-a deplasat cu o maşină la spitalul din localitate, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. 

După ce l-au consultat pe tânărul arbitru, legiştii clujeni i-au eliberat un certificat în care îi recomandă două zile de îngrijiri medicale.

„Am raportat cazul la AJF şi mi s-a spus că în această după-amiază se va reuni comisia de disciplină şi va lua măsurile cuvenite în acest caz. Oricum, eu voi face plângere penală şi împotriva agresorului, la postul de poliţie din Câmpia Turzii. E şi pentru mine o situaţie neobişnuită, pentru că am la activ 140 de meciuri arbitrate şi e pentru prima oară când păţesc aşa ceva", declară arbitrul, înainte de a părăsi sediul IML Cluj.

Comenteaza