Arafat explică de ce nu mai avem voie să ieşim din case după ora 22:00

Arafat explică de ce nu mai avem voie să ieşim din case după ora 22:00
| Foto: protv.ro

Raed Arafat a explicat motivele pentru care circulaţia a fost restricționată de la ora 22:00, în loc de 23:00. Reamintim că măsura a intrat în vigoare începând de duminică, 14 martie.

Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU la Digi24.

Duminică, 14 martie, a intrat în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ca noutate, decizia Executivului prevede interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice.

Etichete
Comenteaza