Arafat, despre posibilele cauze ale incendiului de la Balș: "Nu confirmăm nimic. O anchetă este în desfășurare"

Arafat, despre posibilele cauze ale incendiului de la Balș: "Nu confirmăm nimic. O anchetă este în desfășurare"

Patru pacienți cu COVID-19 internați la spitalul Matei Balș din Capitală au murit vineri dimineață în incendiul care a izbucnit într-un corp de clădire al spitalului.

"Indiferent ce informații vin, să nu le luați în seamă până nu avem rezultatele investigațiilor. Echipe de la pompieri, criminalistică si procuratură vor stabili cauza incendiului. Nu confirmăm nimic", a spus șeful DSU, Raed Arafat, ntervenție telefonică la Realitatea Plus, întrebat fiind despre posibilitatea ca incendiul să fi avut drept cauză un aparat de încălzire improvizat, mai exact o aerotermă aflată în salon pentru a-i încălzi pe pacienți.

În ceea ce privește avizele la incendiu, cei de la ISU București urmează să anunțe dacă aveau sau nu astfel de avize, spune Arafat.

Potrivitul șefului DSU, tot ce se știe în prezent este că unltimul control a fost realizat în luna noiembrie a anului trecut: "Rețelele sunt înnoite, nu erau vechi. Domnul doctor Cercel mi-a spus că nu ar fi fost probleme din acest punct de vedere. De aceea trebuie să investigăm, nu să speculăm".

Un incendiu de proporţii a izbucnit, vineri dimineaţă, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, spital care tratează şi pacienţi infectaţi cu COVID-19, iar patru persoane au murit. Trei dintre victime au fost găsite carbonizate în pavilionul în care a izbucnit focul, iar o a patra persoană a murit ulterior, în pofida încercărilor de a o salva prin manevre de resuscitare. 

Comenteaza