Arafat: "Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500"

Arafat: "Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500"
| Foto: realitatea.net

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat de ce teatrele, restaurantele şi cinematografele au rămas închise și de ce nu pot fi încă deschise.

Raed Arafat a spus în emisiunea „Marius Tucă Show” că, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19 se numără teatrele, cinematografele şi restaurantele și, având în vedere creșterea numărului de infectări, acestea nu pot fi încă deschise.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (...) Acum aproximativ patru saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Arafat a mărturisit că tot primește amenințări cum că va fi „executat”, însă spune că acest lucrul nu-l va împiedica să ia deciziile pe care le consideră corecte.

„Am tot primit mesaje că o să fiu «executat». O să stau să nu mai fac nimic pentru că voi fi executat? Eu o sa-mi fac treaba cu bună-credinţă şi cine vrea, să mă ! Eu nu pot să calculez miscarea mea şi deciziile mele. Eu nu pot sa iau deciziile mele cu teama că voi fi executat”, a declarat Raed Arafat.

Comenteaza