Peste 1.800 de refugiați ucraineni cazați în județ. Prefect: "Există o rețea extraordinară la Cluj"

Peste 1.800 de refugiați ucraineni cazați în județ. Prefect: "Există o rețea extraordinară la Cluj"

Persoanele care vor să ofere ajutor refugiaților donând produse au la dispoziție, în Cluj-Napoca, mai multe centre de colectare a ajutoarelor, în mai multe zone ale orașului.

Clujenii s-au mobilizat exemplar și i-au așteptat pe refugiații ucraineni care au venit la Cluj așa cum se cuvine. Mai mult, oamenii au strâns ajutoare și le-au transportat spre vămi, iar acțiunile de ajutorare continuă. 

"Încă de sâmbăta trecută, toți colaboratorii noștri încă de pe perioada de urgență au început să facă un apel - 'haideți că avem de lucru, organizați-ne'. Și asta este extraordinar, există o rețea extraordinară de ONG-uri, de instituții publice, agenți economici, asociații profesionale, societatea în general, comunitățile - au pus mână la mână și au venit fiecare cu resursele umane sau logistice. Centrul de comandă este la ISU Cluj și există sute de colaboratori - agenți economici, hoteluri, restaurante, persoane fizice, persoane juridice, foarte-foarte multă lume, asociații, fundații care au colaborat cu autoritățile ", a declarat prefectul Clujului, Irina Munteanu, la ZIUA LIVE. 

Peste 1.800 de refugiați din Ucraina au fost cazați, până acum, la Cluj. În Cluj-Napoca au fost deschise mai multe centre de colectare a produselor pe care clujenii vor să le doneze refugiaților sau celor rămași în Ucraina. Acestea sunt în Zorilor, în Parkingul Primăverii, în Someșeni, Piața Cipariu - la Biserica Greco-Catolocă, Piața Hermes, Piața Flora și Crucea Roșie.

Exisă un număr de telefon al ISU Cluj la care se pot înscrie cei care doresc să facă voluntariat sau doresc să ofere cazare, masă, transport sau alte ajutoare refugiaților: 0751 156 044.

 

Comenteaza