Aproape 120 de persoane au participat la ateliere de lectruă intergeneraţionale, Bibilioteca "Octavian Goga"

Aproape 120 de persoane au participat la ateliere de lectruă intergeneraţionale, Bibilioteca
Un număr de 117 persoane (părinţi, bunici, însoţitori, copii de şcoală primară) din 5 comunităţi diferite au luat parte la câte o serie de 5 ateliere intergeneraţionale în cadrul unui proiect realizat de o asociaţie clujeană în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga".

Proiectul, intitulat "Vreau să-mi citeşti" a fost derulat de Biblioteca judeţeană din Cluj şi asociaţia Learn&Vision, în intervalul ianuarie - iunie 2013, finanţarea fiind asigurată prin programul Idei de 15.000 lei+.

"Proiectul s-a realizat prin desfăşurarea următoarelor activităţi: constituirea echipei de proiect, selectarea celor 15 bibliotecari, elaborarea curriculumului și a materialelor pentru training, livrarea cursului pentru bibliotecari, identificarea școlilor participante din fiecare comunitate, organizarea de consultări cu învățători și părinți pentru a creiona probleme specifice fiecărei comunități, selectarea participanților la atelierele de lectură intergeneraționale, organizarea unei serii de 5 ateliere de lectură intergeneraționale în fiecare comunitate și nu în ultimul rând o serie de interviuri cu participanții la training (pe categorii de vârstă)", au precizat reprezentanţii Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga", într-un comunicat de presă.

"Proiectul şi-a propus să crească atractivitatea lecturii prin dezvoltarea capacităţii de inter-relaţionare între părinţi, bunici şi copii. Un număr de 117 persoane (părinţi, bunici, însoţitori, copii de şcoală primară) din 5 comunităţi urbane şi rurale ale judeţului Cluj au participat la câte o serie de 5 ateliere de lectură intergeneraţionale. Acestea au fost derulate la Secţia pentru copii din sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, la cele trei filiale: Filiala <Traian Brad> din cartierul Mănăştur, Filiala Zorilor şi Filiala Kogălniceanu şi în cele 4 biblioteci municipale şi comunale din judeţ: Biblioteca Municipală <Teodor Murăşanu> Turda, Biblioteca Municipală Dej, Biblioteca Comunală Sănduleşti, Biblioteca Comunală <Ioan Ploscaru> Frata", se mai menţionează în comunicat.

 

„Absolut tot mi-a plăcut. Atelierele au fost extrem de interesante, stârnesc interesul, foarte bine gândite, implică multe detalii. Ar fi foarte bine să se continue proiectul, să fie popularizat", a precizat Andreea Florea,  părinte. „Copiii sunt foarte bucuroşi, simt că sunt mai apropiată de nepoata mea. Tot ea a insistat să vină şi bunicul ei, chiar dacă e nevăzător. În fiecare săptămână ar trebui făcute", a subliniat Maria Oltean, bunică.

Pe viitor activităţile din acest proiect vor fi integrate într-un program mai complex al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" Cluj, iar bibliotecile locale vor avea această ofertă de program educaţional în portofoliul lor de proiecte. De asemeena, atelierele vor fi derulate în continuare în fiecare bibliotecă participantă, iar Asociaţia Learn&Vision va oferta acest curs destinat special bibliotecarilor către alţi bibliotecari din judeţ.

 

Comenteaza