Aproape 100 de dosare penale într-o singură săptămână, pentru infracţiuni în domeniul silvic

Aproape 100 de dosare penale într-o singură săptămână, pentru infracţiuni în domeniul silvic

Peste 1.300 de poliţişti au acţionat la nivel naţional pentru verificarea legalităţii activităţilor derulate în domeniul silvic, în pertioada 29 mai – 4 iunie.

„Astfel, au fost efectuate 283 de acţiuni şi 933 de controale, 80 dintre acestea fiind în fondul forestier, 70 pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, 756 pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos, restul vizând alte activităţi”, arată Poliția Română.

Au fost verificate 2.450 de vehicule şi 268 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 93 de dosare penale în care sunt cercetate 166 de persoane.

De asemenea, au fost confiscaţi 555 mc. de lemn fără documente legale, în valoare de peste 320.000 de lei, precizează oamenii legii.

La activităţi, alături de cei peste 1.300 de poliţişti, au participat reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Gărzii Forestiere, Romsilva, precum şi ai ocoalelor silvice de regim.

Comenteaza