Antonescu: Nu sunt bolnav de somn; Dacă Băsescu ignoră un vot copleşitor, e varianta suspendării

Antonescu: Nu sunt bolnav de somn; Dacă Băsescu ignoră un vot copleşitor, e varianta suspendării
Liderul PNL Crin Antonescu spune, replicând unor afirmaţii ale preşedintelui Traian Băsescu de marţi seară, că este "perfect sănătos", nu este "bolnav de nimic, nici măcar de somn" şi că, dacă preşedintele ignoră "un vot copleşitor", USL are varianta suspendării.

">

"În ceea ce mă priveşte, sunt perfect sănătos, nu sunt bolnav de nimic, nici măcar de somn. Preşedintele face ce a mai făcut şi altă dată, la nivelul ăsta a ajuns, la nivelul ăsta este. (...) În ceea ce priveşte epitetele pe care i le-a adresat domnului Ponta, iarăşi, cred că poate oricine să judece în ce măsură un asemenea limbaj este compatibil cu o funcţie de demnitate în stat oarecare, o funcţie de demnitate publică, nemaivorbind de cea supremă", a spus Antonescu, la RTV.

El a afirmat încă o dată că, dacă USL obţine majoritatea absolută a mandatelor în Parlament, preşedintele va fi anunţat că Victor Ponta este nominalizarea pentru funcţia de premier.

"De multă vreme şi, în orice caz, oficial, în această campanie electorală, noi le spunem oamenilor foarte cinstit: dacă votaţi USL şi dacă USL obţine majoritatea absolută a mandatelor în Parlament, atunci să ştiţi că premier va fi Victor Ponta. Cu alte cuvinte, oamenii care votează USL trebuie să ştie că dau un vot pentru ca Victor Ponta să fie prim ministru. Dacă acesta va fi rezultatul alegerilor, Victor Ponta va fi prim ministru. Indiferent cu ce animal îl poate asemui cineva ca Traian Băsescu, indiferent că cineva ca Traian Băsescu vreau sau nu vrea", a adăugat preşedintele PNL.

Antonescu a fost întrebat ce se va întâmpla, din punct de vedere al USL, în situaţia în care această nominalizare ar fi respinsă de preşedinte.

"Este foarte simplu. Nu există decât un singur răspuns. Am spus-o de nu ştiu câte ori şi pesemne că dacă o voi spune şi în această seară (marţi seară - n.r.), răspunzându-vă, logic, direct, la o întrebare, pesemne că mâine veţi titra din nou: «Antonescu, obsedat de suspendare», «Antonescu îl suspendă a nu ştiu câta oară pe Băsescu», «Antonescu nu are alt proiect politic decât suspendarea». Probabil că asta se va întâmpla. Nu am ce să fac, dacă vreau să vă răspund la întrebare - şi vreau să vă răspund - vă spun aşa: dacă preşedintele în funcţiune ignoră, încalcă, batjocoreşte încă o dată un vot copleşitor, categoric, al cetăţenilor români, atunci noi avem două posibilităţi. Fie să le spunem acestor oameni: domnule, v-am cerut degeaba să ne votaţi, noi nu avem ce să facem, nu vrea domnul Băsescu, că nu vrea dânsul, că-l consideră pe Ponta porc sau că-l consideră mincinos sau că nu îi place, aşa că, ne scuzaţi, aţi venit degeaba la vot; sau a doua, să îl suspendăm din nou pe domnul Traian Băsescu. Nimeni nu doreşte această suspendare. Noi dorim să obţinem această majoritate şi, dacă o vom obţine, să lucrăm cu ea. Să avem o majoritate parlamentară, un guvern puternic, care să ia nişte măsuri, o majoritate care să legifereze. Sunt foarte multe lucruri de făcut în această ţară şi noi ne angajăm să le facem, prin programul nostru politic. Dacă, însă, asta se va întâmpla şi vom fi împiedicaţi, nu avem altă variantă decât cele două şi, categoric, vom merge pe varianta suspendării", a răspuns el.

De asemenea, Crin Antonescu a fost întrebat dacă USL va refuza să facă o altă nominalizare în cazul în care Traian Băsescu va face o solicitare în acest sens.

"Categoric. Noi vom merge, dacă vom fi în această situaţie, repet, dacă vom avea majoritatea absolută şi vom anunţa preşedintele că omul desemnat, ceea ce se ştie public deja, este Victor Ponta. Nimic din legile româneşti, nimic din Constituţia României nu poate împiedica această nominalizare. Traian Băsescu se va consulta, după carte, şi cu ceilalţi care vor intra în Parlament şi va anunţa. Nu are loc acolo un târg în care Băsescu spune: «nu e bun Ponta, daţi-mi pe altul» sau aşa mai departe. Decizia e a domniei sale şi după aceea urmează decizia noastră", a mai spus preşedintele PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta e ca "un pisicuţ" în discuţiile cu el, afirmând totodată că aceasta este "mitoman", "cum e Crin Antonescu bolnav de somn".

"Victor Ponta, când vine la mine, e ca un pisic, ca un pisic, «da, domnu' preşedinte, da, domnu' preşedinte» (...) este ca un pisicuţ ... şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria sau se vede cu un microfon în faţă vorbeşte cum vedeţi. De aceea îl fac mincinos, de aceea îl fac mincinos şi pentru ce a povestit despre CSAT, de aceea îl fac mincinos şi pentru declaraţiile pe care le dă pentru presa străină, pentru că are nevoie de imaginea mea externă şi spune «coabitez, am învăţat din lecţia verii, nu ştiu ce...», iar acasă face ce face", a susţinut Băsescu, la B1 Tv.

"El e mitoman, e bolnav din punctul ăsta de vedere, cum e Crin Antonescu bolnav de somn, omul ăsta e bolnav de minciună. E mitoman", a adăugat el.

 

Etichete
Comenteaza