Andrei Gheorghe, despre Cluj: "Centru istoric mai mişto ca ăla din Bucureşti, senzaţie de metropolă, oraş hipstăresc"

Andrei Gheorghe, despre Cluj:
Realizatorul radio şi TV Andrei Gheorghe are numai cuvinte de laudă la adresa oraşului Cluj-Napoca.

"Clujul nu mi-a plăcut. Nehotărât în vocație, sumbru şi arțăgos cedă în faţa grației Timișoarei şi își trăia existența în periferie mediocră şi o feerie tricoloră. Şi Zbang! Centrul lor istoric e mai mişto ca ăla din Bucureşti. Orașul o arde hipsteresc. La un colț de stradă o florărie.

În faţa ei un bărbat îmbrăcat şi tatuat corect - adecvat, ţine cu tandrețe de umăr o superpiesă îmbrăcată-n lycra şi se uită zâmbind în sus. Şi-au pus firmă. Se uită la ea şi zâmbesc ca Scarlett O' Hara la Caveat Emporium din "Pe Aripile Vintului". Mașini noi, mașini scumpe, pantofi sport moderni, rucksack, iPad, câștigat, vârstnici relaxați şi o mare atenţie acordată stilului.

Cafenele cool, restaurante cool, hoteluri cool (o să pun şi poze din ăsta în care stau; care e cool - Capitolina) baruri, bodegi, sute explodează la fiecare colț, până şi reparații pantofi e desenat old school cu grijă. Senzația e de metropolă, turiști, străini, bizniss, gip, urban, hype şi ce cuvinte mai admiratinveștiți pentru descrierea unui Target Market ademenitor. Bravo Cluj şi mulțumesc, iar Boc felicitări", a scris Andrei Gheorghe pe Facebook. 

Realizatorul radio şi TV a fost prezent la Cluj-Napoca pentru a participa la o dezbatere despre film şi politică, la care au participat şi sociologul Vasile Dâncu, analistul Sorin Ioniță - expert în politici publice și dezvoltare locală (Expert Forum), Dan Mașca - inițiatorul modificării legislative privind reducerea numărului de semnături necesare pentru înființarea unui partid și membru fondator al Partidului Oamenilor Liberi (POL), politologul și activistul Claudiu Crăciun, unul dintre inițiatorii platformei civico-politice Demos, Tudor Pop - deputat USR, Mihai Goțiu, senator USR şi Elek Levente, președintele USR Cluj. 

Anterior dezbaterii de duminică, 4 iunie, a rulat documentarul "Politica, manual de întrebuințare/ Politica, Manual de Instrucciones" (r. Fernando León de Aranoa). O altă dezbatere pe tema menţionată şi după proiecţia aceluiaşi film va avea loc miercuri, 7 iunie, la ora 15:00, la Casa de Cultură a Studenților.

Vor fi prezenți fostul premier Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății în cadrul aceluiași guvern, în dialog cu jurnalistul Mihnea Măruță despre temele principale ale filmului și despre nevoia de a reface legătura între aspirațiile cetățenilor și ale societății cu expresia leadership-ului politic și executiv în societățile occidentale și liberale.

Comenteaza