Anatomia lui... Mengele. "Îngerul morţii" a ajuns material didactic pentru studenti

Anatomia lui... Mengele.
Jozef Mengele, supranumit "Îngerul morţii", a efectuat experimente inumane pe prizonierii evrei de la Auschwitz, fiind interesat, în special, de gemeni.

Scheletul său este folosit astăzi pentru lecţiile de anatomie de la Facultatea de medicină din Sao Paolo.

Mengele a murit în Brazilia, în 1979, şi a fost îngropat sub un nume fals. Institutul de Medicină Legală l-a exhumat pentru anchetă.

Osemintele, abandonate multă vreme, au fost recuperate de doctorul Daniel Munoz care le foloseşte pentru orele de medicină legală, relatează stiritvr.ro.

Unele caracteristici ale oaselor permit identificarea unor aspecte ale vieţii sale. Bunăoară, o gaură mică din craniu demonstrează că Mengele suferea de sinuzită, pe care o trata prin incizii repetate.

În 1945, Mengele și-a recuperat notițele despre cercetările sale și a fugit în Argentina, care a respins cererile de extrădare formulate de Germania Federală, iar de acolo în Paraguay şi, apoi, în Brazilia.

Declarat unul dintre cei mai  „vânaţi" criminali de război, dar nu a fost prins. Un cadavru exhumat în 1985 în Brazilia a fost identificat ca fiind cel al lui Mengele, anul morții fiind stabilit cu aproximație, 1979.

 

 

Comenteaza