ANAT îi acuză pe preoţi că organizează ILEGAL pelerinaje internaţionale

ANAT îi acuză pe preoţi că organizează ILEGAL pelerinaje internaţionale
Preoţii organizează ilegal pelerinaje cu enoriaşii în Israel şi fac concurenţă neloială agenţiilor de turism, iar câştigul pentru o excursie este de 4.000 de euro de persoană, susţin agenţiile de turism, însă reprezentanţii Bisericii spun că excursiile se fac legal, prin agenţiile Patriarhiei

Am cerut o întâlnire oficială la Patriarhie să le explicăm problema. Sunt preoţi care organizează pelerinaje în Israel, şi acest lucru este ilegal. Conform legislaţiei româneşti, nu ai voie să faci rezervări de servicii turistice şi excursii dacă nu ai licenţă de agenţie de turism", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin.

Ea spune că pelerinajele ilegale, făcute de preoţi, sunt o afacere de milioane de euro.

Potrivit datelor ANAT, numărul turiştilor care au vizitat anul trecut Israelul a trecut de 44.000, iar cheltuiala medie pe turist a fost de peste 600 de euro. O parte dintre românii care merg în Israel se duc pentru a-şi vizita rudele, însă majoritatea turiştilor aleg pelerinajele la Zidul Plângerii, Mormantul Sfânt, Biserica Sfânta Ana, Drumul Crucii, Golgota, Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Bethleem, Marea Moartă, Qumran, Eilat, Muntele Sinai şi Mănăstirea Sfânta Ecaterina.

 

Comenteaza