Amplu exerciţiu de stingere a incendiilor în centrul oraşului GALERIE FOTO

Amplu exerciţiu de stingere a incendiilor în centrul oraşului GALERIE FOTO
Patru autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au fost implicate luni dimineaţa într-un amplu exerciţiu de intervenţie în caz de incendiu.

Acţiunea s-a desfăşurat la hotelul Sport, aflat în imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena, unde au fost detaşate două autospeciale de stingere incendii, o autospecială de pompieri şi o autospecială SMURD. 

Întreaga intervenţie a durat abia circa zece minute, timp în care câţiva pompieri au intrat în incinta hotelului, iar unul din echipajele detaşate s-a dus în spatele clădirii.

"Este un exerciţiu planificat de către centrul nostru operaţional, care implică detaşamentul de pompieri Cluj-Napoca, un exerciţiu privind efectuarea unei misiuni de stingere incendii la hotelul Sport", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. 

Astfel de acţiuni au fost organizate pe întreg parcursul anului în colaborare cu diverşi operatori economici şi fac parte din planul de pregătire al angajaţilor ISU pentru intervenţia în caz de incendiu. 

Exerciţiile sunt desfăşurate în baza unui acord prealabil cu obiectivele vizate. După ce acestea îşi manifestă disponibilitatea privind găzduirea unei intervenţii, se stabileşte data şi intervalul orar cele mai potrivit pentru organizarea acţiunii, urmând ca exerciţiile să aibă loc abia după toate aceste detalii sunt puse la punct.

Una dintre acţiunile similare organizate în acest an este cea desfăşurată pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca la sfârşitul lunii octombrie. 

Comenteaza