Amplă acțiune a polițiștilor clujeni. Câte amenzi au fost acordate

Amplă acțiune a polițiștilor clujeni. Câte amenzi au fost acordate
La acest sfârșit de săptămână, peste 100 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică au desfășurat o amplă acțiune pentru siguranța traficului din Cluj-Napoca.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 38 abateri privind viteza de deplasare (în 6 situaţii viteza legală fiind depăşită cu peste 50 km/h), 23 privind traversarea neregulamentară, 6 privind neacordare prioritate pietoni, 4 privind consumul de alcool, precum şi peste 100 alte abateri. Toate abaterile constatate de poliţişti au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 25 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare. Trei conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului", fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal. "Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi", transmit reprezentanții IPJ Cluj.

 

Comenteaza