Americanul care și-a sechestrat soția la Cluj a fost lăsat în libertate, cu condiția să meargă la psihoterapeut

Americanul care și-a sechestrat soția la Cluj a fost lăsat în libertate, cu condiția să meargă la psihoterapeut
| Foto: Facebook / Poliția Română

Cetățeanul american care și-a ținut soția româncă ostatică în locuința din Cluj-Napoca și a amenințat-o că o ucide a fost externat din spitalul de psihiatrie unde fusese internat. 

La scurt timp după eveniment, americanul a fost trimis la spitalul de psihiatrie unde a fost internat, iar după mai bine de o săptămână medicii au decis că poate să-și continue tratamentul la domiciliu și l-au externat, potrivit Observatornews.

De asemenea, procurorii au deci să-l cerceteze sub control judiciar pentru 60 de zile, iar soția americanului a reușit să obțină un ordin de protecția. Astfel că bărbatul îi este interzis să se apropie la mai puțin de 300 de metri de aceasta.

Americanul este obligat să participe la cel puțin două ședințe de psihoterapie în fiecare lună timp de jumătate de an. Acesta este obișnuit cu ședințele de psihoterapie deoarece a mai fost internat, iar la scurt timp trimis acasă, chiar înaintea izbucnirii episodului violent pe care l-a avut, conform sursei citate.

Părinții bărbatului intenționează să-l ducă pe acesta înapoi în Statele Unite, pentru a-l îngriji acolo.

Amintim faptul că la data de 19 martie 2023, în jurul orei 10.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată printr-un apel la 112, despre faptul că, într-o locuința situată pe strada Senina, o femeie ar fi fost victima unei agresiuni fizice, și există posibilitatea de a fi sechestrată de soțul acesteia.

La momentul sosirii echipajelor de intervenție la locația respectivă, femeia se afla în afara imobilului, însă bărbatul în cauză se blocase în locuință, ulterior a urcat pe acoperișul casei pentru a fugi de mascați.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intervenit în forță, iar cetățeanul american a fost capturat și transportat la o unitate medicală de specialitate.

Comenteaza