Ambulanţă aşteptată de o oră şi jumătate în Gheorgheni

Ambulanţă aşteptată de o oră şi jumătate în Gheorgheni
O ambulanţă este aşteptată de circa o oră şi jumătate pe strada Brâncuşi, din cartierul Gheorgheni, pentru un tânăr de 25 de ani care acuză dureri abdominale puternice. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanță Cluj spun că au avut alte cazuri medicale "cod roşu" în acest interval, fiind ocupate toate ambulanţele.

"Băiatul a venit acasă de la servici şi a căzut dintr-o dată. Îl doare intern, se ţine de tot corpul, transpiră. Mai mulţi vecini au sunat la salvare şi aşteptăm de peste o oră, fără rezultat. De la dispecerat ne-au întrebat ce are băiatul, dar noi nu suntem medici. Am încercat să explicăm ce am văzut. Au spus că nu au salvări libere şi o să trimită una când pot", a povestit Cristi Trifan.

Contactat de ziuadecj.ro, Horia Simu, şeful Serviciului de Ambulanță Cluj, a spus că tânărul este trecut pe lista de intervenţii cu dureri abdominale, iar în intervalul menţionat ambulanţele au fost trimise la alte cazuri medicale "cod roşu". 

"În intervalul de care vorbiţi avem semnalate alte cazuri medicale "cod roşu", care au prioritate. Avem un bătrân căzut în stradă în Floreşti, comă la Neurochirugie, căzut în stradă în Mărăşti, dureri toracice la un cetăţean ce a suferit deja un infarct  pe strada Muncitorilor, accident. Astea sunt cazuri prioritare şi nu mai avem ambulanţe libere. O să ajungă o maşină şi pe Brâncuşi, în circa 15 minute, de îndată ce se va elibera o ambulanţă care a fost solicitată în zonă. În această perioadă avem extrem de multe solicitări", a spus Simu.

Între timp, tânărul a leşinat din cauza durerii.

UPDATE: O ambulanţă a ajuns la tânăr după circa 2 ore.

"A venit şi ambulanţa după 2 ore şi ceva. Băiatul era conştient când au ajuns medicii pentru că mama lui a sunat la cineva care a sfătuit-o ce să facă în funcţie de simptome. Nu a fost dus la spital, medicii i-au dat o injecţie acasă. Se pare că a fost vorba despre un blocaj renal aşa cum bănuiam", a spus Cristi Trifan.

Comenteaza