Altercaţie în trafic. Motociclist accidentat şi apoi tăiat la mână de către un taximetrist grăbit

Altercaţie în trafic. Motociclist accidentat şi apoi tăiat la mână de către un taximetrist grăbit
Incidentul s-a petrecut duminică seara în Cluj-Napoca, pe Tăietura Turcului.

Alexandru are 35 de ani este un clujean pasionat de motociclism. Acesta deţine de circa un an de zile o motocicletă cu putere medie, de 100 CP. Ieri seară venea dinspre Baciu şi se îndrepta spre cartierul Grigorescu. La un moment dat, povesteşte acesta, a observat că un taximetrist aflat în spatele său îi face semne cu farurile, într-o zonă unde limita de viteză era redusă, de 7-8 kilometri pe oră, îndemnându-l să se grăbească.

Apoi, taximetristul încearcă să-l depăşească, intrând pe contrasens. Ca reacţie, motociclistul, de teamă să nu fie "agăţat" de către autoturism, a accelerat puţin nepermiţându-i acest lucru. După câteva secunde, după ce-a coborât Tăietura Turcului, ajuns la intersecţia de pe strada Ieremia Grigorescu, motociclistul a oprit, moment în care taximetristul a intrat, intenţionat, în roata din spate a motocicletei.

„Cum stăteam pe loc, când m-a lovit,motocicleta mea s-a dezechilibrat şi m-a rănit uşor cu pedala. Eu am pus imediat cricul şi am mers la el, întrebându-l dacă a înnebunit şi mi-am băgat mâna înăuntru, la care şoferul m-a tăiat cu o cheie, ceva, la braţ. I-am dat şi eu o palmă, din reflex. Din câte am văzut, avea un client în maşină şi se grăbea", relatează bărbatul.

Acesta spune că a reacţionat astfel fiindcă a mai avut, în urmă cu circa două luni în urmă, un incident cu un taximetrist, de pe urma căruia a fost cât pe ce să-şi piardă viaţa.

„Circulam corect, iar taximetristul a întors direct în mine pe linia continuă. Am intrat în el şi am zburat vreo 5-6 metri, chiar sub un camion care, din fericire, a oprit la timp, altfel n-aş mai fi fost acum în viaţă. L-am iertat pe om, fiindcă avea familie, şi l-am pus doar să-mi plătească reparaţia motocicletei", mai arată acesta.

Imediat după altercaţie, bărbatul spune că a sunat la numărul de urgenţă 112, apoi s-a deplasat la Poliţia Rutieră, ca să reclame cazul. Numai după aceea s-a prezentat şi la UPU, pentru a-i fi acordate îngrijirile de rigoare.

Luni dimineaţă, Alexandru se afla la IML Cluj, unde medicii i-au eliberat - lucru destul de neobişnuit - nu unul, ci două certificate medico-legale: unul pentru rana de la picior, provocată de accident, şi altul pentru tăietura de la mână, pricinuită de taximetrist.

El spune că, având familie, se gândeşte că taximetristul o fi şi el asemenea lui, astfel că începe să nutrească pentru acesta un sentiment de milă. În concluzie, spune că deocamdată nu este sută la sută convins dacă va face plângere penală împotriva acestuia.

„Oricum, evenimentul din urmă cu două luni şi cel de aseară sunt pentru mine nişte semne rău prevestitoare, aşa că mai mult ca sigur îmi voi vinde cât de curând motorul şi-mi voi găsi un alt hobby, poate mai puţin periculos decât acesta", ne-a declarat, înainte să părăsească incinta, motociclistul.

Comenteaza