Alte două cutremure în România. Seismele s-au produs în mai puțin de jumătate de oră

Alte două cutremure în România. Seismele s-au produs în mai puțin de jumătate de oră

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe Richter s-a produs duminică, la ora locală 13:49, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 125 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 49km vest de Focşani, 50km nord-vest de Buzău, 70km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 76km est de Braşov, 81km nord-est de Ploieşti.

Ulterior, la ora locală 14:15, un cutremur de 3,6 grade s-a produs în judeţul Gorj. Potrivit INCDFP, acest cutremur s-a produs la o adâncime de 16 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 14km nord-vest de Târgu Jiu, 69km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 70km sud de Hunedoara, 84km sud de Deva, 94km vest de Râmnicu Vâlcea.

În România, cea mai puternica mişcare tectonica din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Ieri, alte două cutremure s-au produs în Gorj. Cele două seisme s-au produs la un intreval mai scurt de o oră.

Comenteaza