Foto Alin Tişe: "Stopați aruncatul de găinaț / fecale / mortăciuni pe terenurile agricole" / Clujenii: "VĂ RUGĂM MULT FACEȚI CEVA!!"

Alin Tişe: "Stopați aruncatul de găinaț / fecale / mortăciuni pe terenurile agricole" / Clujenii: "VĂ RUGĂM MULT FACEȚI CEVA!!"
Alin Tişe: "Stopați aruncatul de găinaț / fecale / mortăciuni pe terenurile agricole" / Clujenii: "VĂ RUGĂM MULT FACEȚI CEVA!!"
Alin Tişe: "Stopați aruncatul de găinaț / fecale / mortăciuni pe terenurile agricole" / Clujenii: "VĂ RUGĂM MULT FACEȚI CEVA!!"
Alin Tişe: "Stopați aruncatul de găinaț / fecale / mortăciuni pe terenurile agricole" / Clujenii: "VĂ RUGĂM MULT FACEȚI CEVA!!"
Alin Tişe: "Stopați aruncatul de găinaț / fecale / mortăciuni pe terenurile agricole"

Mirosul care îi „terorizează" pe locuitorii din Cluj-Napoca în ultimele zile îl simt şi locuitorii din comuna Aiton. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe spune că autoritățile competente ar trebui să intervină rapid.

 

Şi locuitorii din Aiton se plâng de mirosul pestilențial generat de excrementele de pasăre pe care, spun aceștia, compania Transavia îl folosește pe post de îngrășământ.  

"Stopați aruncatul de găinaț / fecale/ mortăciuni pe terenurile agricole până nu știm exact conținutul materialului aruncat, precum și impactul asupra populației aflate în zonele afectate!

Aseară, după ora 21, s-au simțit mirosurile specifice iar, pe zona Becaș și spre Borhanci și centura de ocolire a municipiului.

Am cerut iar autorităților Statului - DSP, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, să se deplaseze la CMID ca să constate dacă mirosul existent aseară este și la CMID. Nu exista miros! Și atunci de unde era mirosul, chiar dacă se simțea mai puțin, în oraș aseară?! Cred că autoritățile competente ar trebui să intervină rapid!

Stopați aruncatul de găinaț / fertilizanți cu fecale, până ce o expertiză ne lămurește ce conține exact acest fertilizant cu miros de fecale! Stopați aruncatul de fecale până ce se expertizează aerul și se va constata că nu este nociv pentru populație!

Populația din Aiton, se plânge deja de 2 săptămâni de acesta, iar acum este disperată din cauza mirosului, după ce și populația din Cluj-Napoca s-a plâns săptămâna trecută.

Probele de aer luate săptămâna trecută la CMID și probele de aer luate ieri la Aiton vor răspunde la întrebarea: ce tip de miros am avut în Cluj-Napoca? (miros datorat deșeurilor menajere sau miros datorat găinațului / fecalelor și mortăciunilor?!)

Mai mult, am cerut să se expertizeze conținutul materialului fertilizant aruncat în Aiton, pe sute dehectare de teren, pentru a ști exact ce se aruncă pe terenurile oamenilor!

Autoritățile Statului, competente legal, trebuie să facă studii obiective, clare, care să lămurească SURSA acestui miros, pentru a se putea lua măsurile legale necesare!", transmite Alin Tişe. 

Între timp, chiar dacă temperaturile caniculare au trecut, aerul este îmbibalt cu mirosul care persistă în oraş, iar cetăţenii transmit sesizări pe My Cluj, de la un capăt al oraşului, până la celălalt, din Între lacuri, până în Mănăştur, mirosul oribil este simţit de cetăţeni:  

- Bună ziua! Cât credeți că mai durează mirosul acesta groaznic? În Grand Park nu mai putem deschide geamurile deloc, astăzi nici nu este atât de cald, sunt 26 de grade. Mulțumesc anticipat.
- Ce este acest miros insuportabil in manastur? dece nu se iau masuri odata !? 
- Miros de gunoi f. urat pe str Eugen Ionesco.
- Borhanci: Miroase îngrozitor a canal.
- Din nou de azi dimineață, miroase îngrozitor de urat a gunoi învechit, fecale sau cocină de porci in tot cartierul Borhanci. Suntem terorizați de acest miros de câteva zile, nu putem deschide geamurile, nu putem ieși afară. Va rugăm mult sa constatați și să remediați aceasta problemă a orașului nostru de 5*!! Daca acest miros nu vine de la rampa de gunoi, am înțeles de la alțe persoane de pe grupul de Facebook " Țara Borhanciului", că s-ar putea să vină de la o ferma de pui de pe lângă Aiton. VA RUGAM MULT FACEȚI CEVA!!! Mulțumim!
- Mirosul de gunoi a revenit pe strazile Clujului.

Comenteaza