Update Foto Alertă de INCENDIU la Spitalul Municipal din Turda. Mai multe încăperi, inundate cu fum/ O femeie cu arsuri, preluată cu ambulanța

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Municipal din Turda, unde mai multe încăperi au fost inundate cu fum.

Potrivit ISU Cluj, pompierii au primit un apel care a anunțat faptul că iese fum dintr-o încăpere situată la etajul 2 al Policlinicii din Spitalul Municipal Turda.

"La fața locului s-au deplasat două autospeciale, o autoscară și un echipaj SAJ. În momentul sosirii la fața locului pompierii au găsit mai multe încăperi inundate cu fum, în aceste momente se face recunoașterea de către echipajele de pompieri", precizează ISU Cluj.

Conform sursei citate, până în acest moment nu sunt anunțate persoane rănite.

UPDATE 1: Potrivit pompierilor, au ars mai multe deșeuri de materiale plastice dintr-un coș situat într-o încăpere a laboratorului policlinicii din Spitalul Municipal Turda. Arderea acestora a generat degajări puternice de fum în zona laboratorului.

O femeie s-a autoevacuat din spațiile respective, până la sosirea pompierilor, și a primit îngrijiri de la echipajul SAJ. Aceasta a fost transportată la CPU Turda în stare de conștiență și cooperantă, cu suspiciuni de arsuri la nivelul mâinilor și antebrațelor.

Flăcările au fost stinse cu mijloacele de primă intervenție, stingătoare, până la sosirea pompierilor, de către personalul spitalului.

Nu au fost necesare alte măsuri suplimentare de evacuare din spațiile unității sanitare.

UPDATE 2 - IPJ Cluj: "La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 11.10, Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre faptul că la Policlinica din cadrul Spitalului municipal Turda, a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat polițiști, forțe din cadrul I.S.U., precum și un echipaj medical.

Din primele verificări efectuate s-a constatat că incendiul a izbucnit în interiorul laboratorului policlinicii, acesta fiind intensificat de substanțele inflamabile depozitate în încăpere.

În urma evenimentului, o femeie în vârstă de 47 de ani a necesitat îngrijiri de specialitate, fiind transportată la o unitate medicală din Turda.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului".

Comenteaza