Alertă de călătorie în Europa. SUA îşi avertizează cetăţenii

Alertă de călătorie în Europa. SUA îşi avertizează cetăţenii
Centre comerciale, hoteluri, cluburi, restaurante, lăcaşuri de cult, parcuri, aeroporturi și alte locații sunt, toate, ținte posibile pentru atacuri teroriste, potrivit alertei emise de Departamentul de Stat al SUA.

Departamentul de Stat al SUA a emis, luni, o alertă de călătorie pentru Europa, declarând că cetățenii din S.U.A. ar trebui să fie conștienți de amenințarea continuă a atacurilor teroriste de pe întreg continentul, transmite Reuters.

Alerta anterioară de călătorie pentru Europa, emisă de oficialităţile americane înainte de sezonul de iarnă, a expirat în februarie.

Un oficial al Departamentului de Stat a avertizat că alerta de luni nu a fost provocată de o amenințare specifică, ci mai degrabă de recunoașterea riscului continuu de atacuri, în special înainte de vacanțele de vară. 

Printre posibilele ţinte al unor eventuale atacuri teroriste, indicate de Departamentul de Stat american, se numără centrele comerciale, facilitățile guvernamentale, hoteluri, cluburi, restaurante, locuri de cult, parcuri, aeroporturi, dar și alte locații. 

Alerta emisă de SUA expiră la 1 septembrie.

 

Comenteaza