ALERTĂ ALIMENTARĂ! Produs retras de la vânzare. Conţine o substanţă extrem de toxică

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Produs retras de la vânzare. Conţine o substanţă extrem de toxică

Produsul a fost retras de la vânzare, iar persoanele care l-au achiziționat sunt atenționate să nu îl consume, ci să îl aducă înapoi în locul din care l-au achiziționat.

Un anumit tip de chipsuri este retras de pe rafturile magazinelor, fiindcă depăşeşte valorile admise de acrilamidă, o substanţă dăunătoare, arată Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Furnizorul DENNRRE a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor Eco chipsuri de legume lot (dată de expirare) 15 aprilie 2023 şi 22 aprilie 2023, ca urmare a depăşirii valorilor admise ale acrilamidei”, este anunţul postat pe site-ul ANSVSA.

Cei care au cumpărat aceste chipsuri sunt sfătuiţi să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazin, în perioada 2 - 23 martie, urmând să primească contravaloarea lor

.Acrilamida este o substanță posibil cancerigenă, care se găsește mai ales în preparatele prăjite, cum ar fi cartofii sau anumite produse de patiserie.

Comenteaza