Aleea groazei, Între Lacuri. Spaima șoferilor, paradisul aurolacilor FOTO

Aleea groazei, Între Lacuri. Spaima șoferilor, paradisul aurolacilor FOTO
O alee dintre străzile Dunării și Oltului dă dureri de cap conducătorilor auto care trebuie să se aventureze sau să parcheze aici și mirosuri deloc îmbietoare locuitorilor din zonă.

Aleea din dreptul blocului de pe Dunării nr. 29 din Cluj-Napoca este plină de gropi imense, iar aceasta nu de ieri, de azi. Primăvara și toamna acestea sunt pline de apă, iar iarna apa îngheață și devin adevărate patinoare între blocuri, numai bune pentru derapaje. Pentru că trotuar nu există și aleea este folosită, la comun, de mașini, oameni și câini, oricând se poate produce un accident.

Nici administratorii blocului, nici municipalitatea nu par deranjate de această stare de fapt: nimeni nu a aruncat un bob de sare de două luni. Fiindcă de atâta vreme s-a format gheața, încă netopită de la început de decembrie: drumul de acces are expunere nordică, deci soarele nu își poate face apariția. 

De asfaltat nici vorbă, aleea se află într-o stare deplorabilă de mai mulți ani. Unii dintre șoferi, mai întreprinzători, au "căptușit" gropile cu crengi sau cu gunoaie. Cum ar veni, semnalizare primitivă.

Blocurile din jur nu au suficiente locuri de parcare, bătălia pe aceste spații este cruntă și permanentă, iar vizitatorii nu prea au unde își lăsa autoturismele. Totuși, unele mașini ruginite ocupă nestingherite locuri de parcare, deși e evident că sunt demult pe butuci.

Curățenia este o noțiune inexistentă aici: în interiorul „punctului gospodăresc”, deschis larg (deși acesta ar trebui să aibă acces controlat), oamenii străzii mișună permanent. Gunoaiele se revarsă nu numai din containere, ci și pe toată aleea, până la baza "blocului roz". Bombon.

Cu toate că locatarii blocurilor au încercat să facă o colectare selectivă în "clopotele" amplasate în acest scop (două în loc de trei, câte ar trebui să fie de fapt), gunoierii de la Brantner-Vereș le spun din start să nu se obosească, pentru că oricum toate deșeurile adunate selectiv ajung până la urmă, la grămadă, în același loc. 

„Am făcut nenumărate reclamații la diverse instituții, pentru că pe administratori se pare că nu îi interesează, din partea lor poți să stai în mizerie mult și bine: la primărie, la direcția sanitară, la protecția mediului. Doar de la primărie s-a dat un răspuns, că de fapt blocul nu este arondat oficial punctului gospodăresc; celelalte instituții au zis că au fost, au constatat, au plecat și toate erau bune și frumoase”, relatează un locatar. 

Comenteaza