Alcoolemie record la Cluj. Şoferul a provocat un accident

Alcoolemie record la Cluj. Şoferul a provocat un accident
Poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto care avea o alcoolemie de peste 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost implicat într-un accident.

La data de 5 decembrie, în jurul orei 22:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în vârstă de 45 ani, din Cluj-Napoca, fusese implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Cel în cauză, aflându-se sub influenţa alcoolului, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare la intersecţia străzilor Paris şi Porumbeilor, intrând în coliziune cu nişte stâlpi ornamentali.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută de Codul penal.

 

Comenteaza