Alba-neagra, cu lista școlilor cu risc seismic. Haos sau secretomanie la ministere, cu siguranţa copiilor în joc

Alba-neagra, cu lista școlilor cu risc seismic. Haos sau secretomanie la ministere, cu siguranţa copiilor în joc
| Foto: Eva.ro

Ministerul Educației a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă că nu are o situație clară a clădirilor școlilor care sunt expuse riscului seismic. Pe modelul alba-neagra, joi a apărut lista, dar ministerul transmite că nu o poate face publică. 

Pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei, românii solicită autorităţilor să facă publică această listă. "Faceţi publică lista, urgent! Vrem să ştim dacă copiii noştri învaţă în şcoli sigure. Aşteptăm şi măsurile pe care le veţi lua DE URGENŢĂ, începând de ASTĂZI pentru consolidarea şcolilor cu risc seismic". 

Ministerul Educației a transmis joi că are o situație a școlilor expertizate și clasificate ca fiind expuse riscului seismic, fără a face însă publică această listă.

Cu o zi în urmă, instituția anunța că a cerut Ministerului Dezvoltării situația clădirilor în care funcționeză unități de învățământ și care ar fi în pericol la cutremur, în timp ce ministrul Dezvoltării spunea că „lista acestor școli este o listă deținută de Ministerul Educației”.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a fost cel care a declarat că lista cu școlile cu risc seismic din România este la Ministerul Educației, a scris edupedu.ro.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat, într-o conferinţă de presă la care au mai participat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi şeful DSU, Raed Arafat, că 118 şcoli din România sunt încadrate în gradul 1 de risc seismic și vor fi prioritate pentru programele guvernamentale, iar Executivul va interveni în regim de urgenţă acolo unde este nevoie de finanţare.

Comenteaza