Al treilea val al pandemiei aduce noi restricții. Vecinii României închid școli, magazine, afaceri

Al treilea val al pandemiei aduce noi restricții. Vecinii României închid școli, magazine, afaceri

Mai multe ţări din Europa impun noi măsuri restrictive pentru a contracara valul al 3-lea al epidemiei de Covid-19. Vecinii de la graniţa de Vest închid grădiniţe, școli, magazine sau afaceri până în 7 aprilie. 

Amenințată de valul al treilea al pandemiei, guvernul de la Budapesta impune noi restricții. Astfel, de luni școlile primare, grădinițele și creșele se închid până pe 7 aprilie, iar cursurile acestora se mută online. De asemenea, majoritatea magazinelor, cu excepția celor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor, dar și multe afaceri își vor suspenda activitatea până pe 22 martie.

Guvernul Ungariei a decis, joi, să impună acese noi măsuri restrictive pentru a contracara valul trei al epidemiei de Covid. Magazinele şi unităţile de servicii vor fi închise în perioada 8-22 martie, iar grădiniţele şi şcolile generale vor rămâne închise până în 7 aprilie – a anunţat Secretarul Guvernului, Gergely Gulyás, în cadrul unei conferinţe de presă, conform hirado.hu.

Gergely Gulyás a declarat că sălile de fitness vor fi de asemenea închise timp de două săptămâni, antrenamentele şi întâlnirile sportivilor legitimaţi fiind permise exclusiv cu porţile închise. Parcurile vor rămâne deschise, fiind permise şi activităţile sportive în aer liber în cazul în care distanţa de 1,5 poate fi menţinută între practicanţi.

Ministrul i-a rugat pe toţi angajatorii să asigure munca de acasă, în limita posibilităţilor, având în vedere mai ales familiile cu copii, iar purtarea măştii este obligatorie peste tot în aer liber – a subliniat Gulyás, menţionând şi restricţiile ce vor fi impuse la frontiere, privind circulaţia persoanelor. Traficul de tranzit şi cel al mărfurilor nu va fi limitat.

 

Comenteaza