Al doilea val de disponibilizări ia pe sus Hidroelectrica

Al doilea val de disponibilizări ia pe sus Hidroelectrica
Câteva zeci de angajaţi urmează să fie trimişi în şomaj la Hidroelectrica Cluj. Sindicaliştii clujeni susţin că vor participa la protestele de sâmbătă din Capitală.

Hidroelectrica va disponibiliza, începând de mâine, între 150 şi 200 de angajaţi din toate sucursalele sale. În judeţul Cluj, potrivit surselor ZIUA de CLUJ, ar fi vorba de 50 de angajaţi.

"Ar fi un dezastru să fie aşa. Deocamdată sunt speculaţii, nu cred că sunt zeci. 50 o cifră exagerată, sunt unele compartimente care trebuie să funcţioneze fără cusur", a spus, pentru ZIUA de CLUJ, liderul Hidrosind Cluj, Gheorghe Mic. Hidroelectrica Cluj are, la ora actuală, 290 de angajaţi. Disponibilizările vor fi supervizate de un administrator judiciar.

"Noi nu am vrea ca vreunul din angajaţi să fie disponibilizat, dar administratorul judiciar a dispus să nu fie daţi afară profesioniştii. Există sisteme de evaluare a personalului annual, există sisteme de referinţă, deci s-ar putea face disponibilizările fără a ne lipsi de oamenii pricepuţi", a punctat sindicalistul clujean. El a arătat că speră ca la Cluj să se renunţe doar la câţiva angajaţi.

"E vorba de un al doilea val de disponibilizări care s-a anunţat. Sâmbătă vom ieşi în stradă, la Bucureşti, peste 1.500 de oameni din toată ţara, pentru că va fi afectată şi activitatea companiilor conexe: ACH, Hidroserv", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, reprezentantul Hidrosind de la nivel naţional, Ioan Culbea.

La mitingul de sâmbătă, din Bucureşti, vor participa şi angajaţi ai Hidroelectrica din Cluj. Sindicaliştii clujeni spun că, în funcţie de disponibilitatea şi turele oamenilor, vor participa la protestul organizat în capitală. "Ne consultăm cu oamenii care pot să participle, pentru că se lucrează în ture şi nu sepoate să-ţi părăseşti locul de muncă", a conchis sindicalistul clujean.

 

Comenteaza