Foto Ajutor de la Cluj pentru Ucraina. Terapia trimite 18.000 de cutii cu medicamente în zona de război

Antibioticele, analgezicele și antiinflamatoarele vor ajunge la granița României cu Ucraina, de unde vor fi preluate de autoritățile din țara vecină.

„Compania farmaceutică TERAPIA Cluj-Napoca a răspuns prompt apelului CNSU pentru a trimite asistență medicală de urgență în Ucraina și astăzi, 25 februarie, am încărcat în autotrailerul ISU medicamentele analgezice și antibiotice care ne-au fost solicitate și care vor fi livrate în zona de război. Suntem onorați să putem contribui la sprijinul pe care România îl dă pentru ajutorarea vecinilor noștri care trec cu eroism printr-o perioadă extrem de grea. Ne menținem angajamentul de a contribui in continuare cu medicamente și suport financiar pentru a susține ajutorarea prietenilor din Ucraina. Urăm „Drum Bun” transportatorului ISU și speram ca medicamentele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie”, a declarat Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj.

Ajutor de la Cluj pentru Ucraina. Terapia trimite 18.000 de cutii cu medicamente în zona de război

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a anunțat că asigură, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, transportul de medicamente, în contextul situației dramatice din Ucraina.

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost ridicat astăzi, de la sediul Terapia, peste 18.000 de cutii de medicamente generice, printre care analgezice și antiinflamatoare. Medicamentele trebuie să fie păstrate la temperaturi constante, astfel că pompierii clujeni au pus la dispoziție un autocamion dotat cu un agregat pentru menținerea constantă a temperaturii.

După ce au încărcat cutiile cu medicamente, pompierii au plecat spre Vama Siret. Pe drum vor face joncțiunea cu un convoi similar al ISU Iași. În cele din urmă, cutiile cu medicamente vor fi depozitate la punctul de frontieră, pentru a putea fi distribuite de autoritățile din țara vecină.

Comenteaza