AJOFM: Târgul de joburi de la Nokia, doar o acţiune de imagine VIDEO

AJOFM: Târgul de joburi de la Nokia, doar o acţiune de imagine  VIDEO
Târgul de joburi pentru viitorii şomeri de la Nokia este doar o acţiune de imagine al uneia dintre cel două firme care au asigurat forţa de muncă temporară pentru fabrică, acuză Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

"Această acţiune de imagine ar trebui să se orienteze în acest moment cu precădere spre persoanele a căror contracte individuale de muncă încetează de la Lugera ca urmare a finalizării contractului cu Nokia, aceste persoane fiind trimise în acest moment în ograda AJOFM Cluj pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj", spune purtătorul de cuvânt al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean.

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Nokia sunt ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă. Şefii companiei finlandeze, împreună cu o firmă de recrutare, organizează în aceste zile un târg de joburi pentru viitorii şomeri. Câteva zeci de firme, din mai multe domenii de activitate, şi-au anunţat prezenţa la târg, oferind peste 500 de locuri de muncă.


Târgul de locuri de muncă se adresează tutoror angajaţilor Nokia. Compania finlandeză a invitat în jur de 40 de firme să îşi prezinte oferta de joburi, dar în prima zi numai trei sferturi dintre acestea au răspuns invitaţiei.

"Sunt firme care cuprind o gamă variată de activităţi, de la automotive, deci piese pentru industria auto, până la Silcotub, care activează în metalurgie, producţie de ţevi. Se caută de la ingineri până la muncitori necalificaţi, caută din toate sferele de pregătire", spune liderul sindicatului de la Nokia, Valentin Ilcaş.

Târgul de joburi de la Nokia va dura până în 17 noiembrie, când sunt aşteptate şi primele rezultate ale evenimentului.

 

Reporter: Cosmin Oanţă

Etichete
Comenteaza