Agenţiile de ocupare a forţei de muncă din 20 de ţări europene se şcolesc la Cluj

Agenţiile de ocupare a  forţei de muncă din 20 de ţări europene se şcolesc la Cluj
Reprezentanţii agenţiilor de ocupare a forţei de muncă din 20 de ţări europene au venit în această dimineaţă la Cluj ca să vadă cum şomerii îşi găsesc joburi.

La eveniment participă şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentruOcuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Iveschescu, dar şi reprezentantul României în Comisia Europeană, Septimia Dobrescu. Conferinţa durează două zile şi a început în această dimineaţă.

Aceasta este prima astfel de conferinţă organizată în România, spune Bian, iar Clujul a fost ales ca gazdă din două motive - "prezenţa aeroportului, pentru că a fost nevoie ca reprezentanţii să ajungă uşor, şi rezultatele foarte bune ale echipei de la AJOFM Cluj".

Dobrescu spune că este salutară ideea AJOFM Cluj de a lucra cu instituţiile omoloage din UE, dar şi din Balcanii de Vest, ai căror reprezentanţi sunt prezenţi astăzi la Cluj. La conferinţa de la Cluj participă reprezentanţi din 15 state din Uniunea Europeană - Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria, dar şi ţări vecine României.

Etichete
Comenteaza