„Afacerea” cu droguri prosperă în Cluj şi din arestul la domiciliu. IPJ ne spune cum

„Afacerea” cu droguri prosperă în Cluj şi din arestul la domiciliu. IPJ ne spune cum
| Foto: DIICOT

Deşi se afla în arest la domiciliu pentru trafic de droguri de mare risc, un bărbat a fost prins de procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj că a vândut o cantitate însemnată de droguri şi în perioada în care s-a aflat sub măsura preventivă, pe care a şi încălcat-o în mod repetat.

"Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și evadare.

Astfel, la data de 5 septembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august 2023, în timp ce se afla în stare de arest la domiciliu, fiind trimisă în judecată de către D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj pentru săvârșirea unor infracțiuni similare, persoana bănuită ar fi deținut și comercializat aproximativ 200 de grame de drog de mare risc (3-CMC) și ar fi efectuat operațiuni de stocare-depozitare, manipulare și distribuire a 385 de grame substanță psihoactivă (2 MMC).

De asemenea, în aceeași perioadă, persoana ar fi încălcat, în mod repetat, obligațiile impuse de măsura arestului la domiciliu, părăsind localitatea.

În cursul zilei de astăzi, 6 septembrie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de persoana bănuită.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a transmis IPJ Cluj, fără a preciza vârsta bărbatului sau localitatea unde acesta a încălcat în mod repetat arestul la domiciliu. 

Comenteaza