Aeroportul din Cluj este momentan ÎNCHIS/ Peste 100 de pasageri au fost evacuați în urma incendiului

Aeroportul din Cluj este momentan ÎNCHIS/ Peste 100 de pasageri au fost evacuați în urma incendiului

În urma incendiului de la aterizarea aeronavei companiei Fly Egypt, aeroportul din Cluj-Napoca a fost închis. Traficul aerian se va relua în cursul acestei seri, a anunțat directorul aeroportului, David Ciceo.

Aeroportul din Cluj-Napoca este în acest moment închis ca urmare a incidentului de la aterizare a cursei care venea din Egipt. Directorul David Ciceo a anunțat că vor fi intarzieri la decolarea curselor programate, traficul aerian urmând a fi reluat în jurul orei 22.30.

Cursele spre Hurghada și Charleroi au fost reprogramate, iar cele spre București, Londra – Luton, Doncaster- Sheffield pleca cu întârziere, conform programului afișat pe site-ul aeroportului.

113 pasageri și 6 membri ai echipajului au fost evacuați în urma aterizării aeronavei Boeing 737 al companiei Fly Egypt, a cărui tren de aterizare a luat foc. Incendiul a fost stins și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Iată comunicatul integral al Aeroportului Internațional Cluj:

"Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță. În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian  și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30.

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări".

Comenteaza