Aeroportul din Cluj-Napoca, atacat de hackerii ruși de la Killnet. Ce se întâmplă cu siguranța zborurilor

Aeroportul din Cluj-Napoca, atacat de hackerii ruși de la Killnet. Ce se întâmplă cu siguranța zborurilor

Hackerii ruși de la Killnet au atacat site-urile marilor aeroporturi din România. Site-ul Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca nu a funcționat o perioadă duminică seara, însă luni dimineața nu au mai fost probleme.  

Site-ul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a devenit nefuncțional duminică noapte, după ce a fost vizat de un atac cibernetic revendicat de hackerii ruși de la Killnet. Scopul acestor atacuri este să creeze panică. 

De fapt site-urile marilor aeroporturi din toată țara nu funcționau duminică seara. A fost vorba, între altele, de site-urile aeroporturilor din București, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare, Craiova, a anunțat digi24.ro. Din primele informații, ar fi fost vorba despre un nou atac al hackerilor ruși de la Killnet. 

Aeroportul Cluj, atacat de hackerii ruși de la Killnet

Siguranța zborurilor nu a fost afectată, deoarece utilizatorii nu-și pot lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.
Nici site-ul companiei TAROM nu putea fi accesat duminică seara.

Cel mai probabil, este vorba despre un nou atac de tip distributed denial-of-service (DDoS). Trebuie spus că prin astfel de atacuri hackerii nu au acces la informații sensibile, clasificate, ci doar opresc posibilitatea de a accesa site-ul respectiv.

Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinși hackeri care susțin că acționează din Rusia. Pe de altă parte, acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiștii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente.

Au fost mii de atacuri cibernetice în acest weekend asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din România, dar și asupra celui mai mare site de știri din România, digi24.ro. Aceste atacuri au fost revendicate de către hackerii proruși din gruparea care își spune Killnet. 

Comenteaza