Update Adolescenții care au spart mai multe mașini pe două străzi din Cluj-Napoca, acuzați de furt. Ce pagube au făcut în doar câteva ore

Adolescenții care au spart mai multe mașini pe două străzi din Cluj-Napoca, acuzați de furt. Ce pagube au făcut în doar câteva ore

Polițiștii au identificat 22 de mașini care au fost distruse, în noaptea dinspre joi spre vineri, pe două străzi din Cluj-Napoca. În urma cercetărilor, doi tineri au fost reținuți pentru furt calificat.

Mai multe mașini au fost găsite, vineri dimineață, distruse într-o parcare de pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca. Sesizarea la 112 a fost făcută în jurul orei 07:40 de către un bărbat care a observat că mașina lui, precum și alte autoturisme din apropiere au fost vandalizate.

"Astfel, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca a fost constituită o echipă operativă care a demarat cu celeritate activități de cercetare la fața locului, fiind identificate 21 de autovehicule avariate care prezentau deteriorări la geamurile portierelor.

Au fost efectuate activități informativ-operative pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea actelor, iar la scurt timp, după aproximativ 5 ore de la sesizare, cei bănuiți au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că în noaptea de 23/24 februarie a.c. cei doi tineri ar fi pătruns, prin efracție, respectiv spargerea geamului, în interiorul a 22 de autovehicule, dintre care 21 parcate pe strada Câmpul Pâinii, iar unul pe strada Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, recuperate în mare parte de polițiști", transmite IPJ Cluj. 

Polițiștii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE: Judecătoria Cluj-Napoca a dispus față de cei doi tineri cu vârste de 17 ani, din Cluj-Napoca, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

loading...
Comenteaza