Actori și regizori de top în festivalul de teatru de la Turda

Actori și regizori de top în festivalul de teatru de la Turda
Actori cunoscuţi precum Dorina Lazăr, Ion Caramitru, Horațiu Mălăele sau Pavel Bartoș vor juca pe scena Teatrului Municipal din Turda în cadrul Festivalului de Teatru și Arte Performative "Teatru pe Drumul Sării" care va avea loc între 16-18 octombrie.

Festivalul turdean, aflat la prima ediție include spectacole de teatru, ateliere și conferințe, dar şi programe pentru copii și adolescenți, adresate nu doar turdenilor, ci şi clujenilor cărora li se vor crea facilități de transport la Turda și retur pe perioada desfășurării festivalului.

Printre invitați se mai numără actorii Melania Ursu și Marian Râlea, regizorii Alexander Hausvater, Petru Vutcărău, Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu și dramaturgul Radu Macrinici.

Festivalul va fi deschis de o premieră a teatrului-gazdă, în coproducție cu Teatrul Național din Timișoara, Cabaretul cuvintelor de Matei Vișniec, în regia lui Ștefan Iordănescu. Seria spectacolelor continuă cu recitalul a două vedete ale teatrului românesc, Câte'n lună și în stele / Caramitru, Mălăele, cu participarea violoncelistului de origine clujeană Adrian Naidin, iar al treilea spectacol din program este Gaițele de Al. Kirițescu, în regia lui Alexandru Dabija.

De asemenea, evenimentele dedicate copiilor includ un spectacol interactiv, susţinut de celebrul "magician" Marian Râlea.  Este vorba despre "Caravana poveștilor", care va avea loc pe artera pietonală din centrul Turzii.

Festivalul "Teatru pe Drumul Sării" are și o dimensiune profesională, adresată actorilor și studenților din facultățile de teatru. Unul dintre cei mai renumiți specialiști în teatrul absurdului, regizorul moldovean Petru Vutcărău, va susține timp de trei zile un atelier teatral în Salina din Turda.

Etichete
Comenteaza