Activitate de prevenire a delicvenţei în rândul tinerilor, organizată de către poliţiştii clujeni FOTO

Activitate de prevenire a delicvenţei în rândul tinerilor, organizată de către poliţiştii clujeni FOTO
Poliţiştii clujeni au desfăşurat o activitate de prevenire a delicvenţei în rândul minorilor, la mai multe instituţii din Cluj.

100 de elevi, profesori şi poliţişti au participat la activitatea de prevenire a delicvenţei în rândul tinerilor, organizate la liceul Ana Ipătescu din Gherla. Acţiunea a fost desfăşurată cu ocazia săptămânii de prevenire a criminalităţii.

Potrivit poliţiei, şi la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga" - filiala Zorilor peste 50 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a din cadrul Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu" au participat la o întâlnire pe aceeaşi temă, prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii furnizându-le copiilor un set de reguli minimale pe care să le urmărească pentru a nu intra sub incidenţa legii penale.

O altă acţiune pe aceeaşi temă a avut loc şi la penitenciarul Gherla. Un grup de adolescenţi din Centrul de Asistenţă al Asociaţiei Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj s-au întâlnit cu mai mulţi minori delincvenţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla - Secţia exterioară minori Cluj-Napoca. După o scurtă vizită în clădirea penitenciarului şi discuţii cu psihologul instituţiei despre regimul de detenţie, adolescenţii au avut ocazia să stea de vorbă cu minorii aflaţi în stare de arest preventiv, infomează inspectoratul de poliţie.

Ziua dedicată delicvenţei în rândul tinerilor s-a încheiat cu participarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii la Lectoratul cu părinţii organizat la Liceul Teoretic „Avram Iancu" din municipiul Cluj-Napoca. Profesorii şi 40 de părinţi au discutat despre cum pot preveni ca elevii să fie implicaţi în cazuri de furturi, din moment ce aceştia vin la şcoală cu bunuri de valoare(bijuterii, electronice, telefoane mobile).

 

 

Comenteaza