Acțiuni de dezinsecție și deratizare la Turda. Câte zile durează + intervalul orar

Acțiuni de dezinsecție și deratizare la Turda. Câte zile durează + intervalul orar
| Foto: Facebook.com/PrimariaTurdaOficial

În perioada 24 August - 31 august, între orele 21:00 și 04:00 încep acțiunile de dezinsecție, iar între orele 08:00 și 16:00, în perioada menționată, se va interveni pentru deratizarea domeniului public.

Operațiunea de dezinsecție vizează eradicarea următoarelor tipuri de insecte: țânțari, muște și gândaci, prin folosirea următoarelor substanțe: K-Othrine EC 84 – substanța activă Deltamethrin 0,7 %, Esbiotrin 0,7%, Piperonyl butoxide/PBO 7%, produs avizat de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide.

La efectuarea operațiunii de deratizare se au în vedere obiective precum: cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, poduri, podețe, spații verzi utilizându-se următoarele produse raticide: Brodifacum 0,005 %, - raticide pentru combaterea rozătoarelor.

„Pentru o mai bună eficiență, activitatea de dezinsecție trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care îndemnăm cetățenii, asociațiile de proprietari, agenții economici și instituțiile de pe raza municipiului să efectueze operațiunea de dezinsecție a proprietăților, suprafețe interioare, spații verzi, curți sau subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Municipiului Turda.

Acțiunea de dezinsecție este realizată de societatea DDD INSECTO SRL cu utilaje portabile și auto purtate. Vă rugăm ca în perioada menționată să luați măsuri de protecție în vederea protejării familiilor de albine din orașul nostru”, au transmis reprezentanții primăriei Turda.

Comenteaza