Foto Acțiune de lăudat a polițiștilor din Dej! I-au informat pe elevi despre efectele negative ale drogurilor

Sala Sporturilor din municipiul Dej a fost locul unde elevii dejeni au participat, vineri, la o activitate destinată siguranței lor.

Astfel, polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Agenției Naționale Antidrog, medici din cadrul Spitalului Municipal Dej și SMURD Dej, dar și reprezentanți ai Protopopiatului Dej și ai primăriei, au prezentat copiilor efectele substanțelor interzice asupra organismului uman, consecințele consumului de substanțe asupra fizicului și al psihicului individului.

Potrivit IPJ Cluj, s-a discutat și despre aspectele penale privind consumul și traficul de substanțe interzise, infracțiunile pe care le pot comite atunci când se află sub influența lor, cât și riscurile aduse sănătății lor.

Polițiștii le-au transmis tinerilor faptul că o măsură de prevenire foarte importantă pentru a preveni orice situație neplăcută este informarea și mai mult decât atât, solicitarea ajutorului autorităților în situațiile de risc care pot apărea.

Comenteaza