Acțiune amplă a polițștilor la Huedin. Peste 50 de mașini au fost verificate, iar doi șoferi au rămas fără permis

Acțiune amplă a polițștilor la Huedin. Peste 50 de mașini au fost verificate, iar doi șoferi au rămas fără permis
| Foto: IPJ Cluj

IPJ Cluj a anunțat rezultatele unei acțiuni defășurate vineri seara de către polițiștii din Huedin.

"La data de 10 noiembrie a.c., în intervalul orar 21.00- 00.00, la nivelul Poliției Orașului Huedin și a Secției 8 Poliție Rurală Huedin a fost organizată o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică în mediul urban și rural, prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere generate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau încălcarea altor norme.

În cadrul acțiunii polițiștii au efectuat peste 30 de testări cu aparatul etilotest și au verificat 50 de autovehicule. Astfel, polițiștii au constatat și aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei și au fost reținute 2 permise de conducere.

Totodată, a fost constatată o infracțiune flagrantă la regimul circulației pe drumurile publice:

La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 22.35, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Compartimentul Rutier au depistat pe DJ108C, în localitatea Aghireșu-Fabrici, un bărbat, de 43 de ani, din aceeași comună, în timp ce conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", a anunțat IPJ Cluj. 

Comenteaza