Accidente pe Republicii din cauza unei denivelări nesemnalizate UPDATE

Accidente pe Republicii din cauza unei denivelări nesemnalizate UPDATE
Un limitator de viteză nesemnalizat, la intersecţia străzilor Republicii cu Cireşilor, pune probleme şoferilor. "E plin asfaltul de urme de frânare şi faruri sparte", scrie un utilizator într-o sesizare pe ziuadecj.ro.


">

"Ieri şi astăzi au fost o grămadă de accidente rutiere, e plin asfaltul de urme de frânare şi faruri sparte, nu trece un minut fără ca o maşină să zboare peste o denivelare de viteză plasată pe Republicii colţ cu Cireşilor, nesemnalizată. E foarte periculos ce se întâmplă", scrie Radu Popescu într-o sesizare pe ziuadecj.ro.

UPDATE Motivul montării pragurilor de sol este evitarea producerii accidentelor în zonele unde şoferii au tendinţa de a nu respecta viteza legală şi la fiecare montare a unui prag de sol se amplasează un indicator rutier, simultan, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. Ea adaugă că şi marcajul rutier va fi semnalizat în următoarele zile, "pentru că necesită condiţii meteo favorabile - este o intervenţie de noapte iar carosabilul trebuie să fie uscat", spune Buzatu.


"Înălţimea pragurilor de sol este reglementată prin standarde internaţionale, pe care Primăria le respectă, nu pune în pericol siguranţa şoferilor sau a maşinilor cu condiţia respectării limitei de viteză", spune ea adăugând că pe strada Republicii sunt montate două indicatoare de limitare a vitezei - unul de restricţie la 20 km/h şi un al doilea care atenţionează asupra  "drumului cu denivelări".

Comenteaza