Accident mortal în Floreşti. A fost lovit în plin pe trecerea de pietoni FOTO

Accident mortal în Floreşti. A fost lovit în plin pe trecerea de pietoni FOTO
Un cumplit accident rutier a avut loc duminică seara, în jurul orei 22.20, în localitatea clujeană Floreşti. Un tânăr a lovit pe trecerea de pietoni un bărbat de 40 de ani. Medicii SMURD au încercat zeci de minute să resuciteze victima, însă în zadar.

UPDATE: "La data de 5 februarie 2017, în jurul orei 22:00, pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane și rănirea ​​altor două.

Conform primelor verificări, un tânăr, de 19 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe DN1 E60, prin comuna Florești, având direcția Oradea - Cluj-Napoca, la semaforul amplasat în intersecția cu strada Plopilor și-ar fi continuat deplasarea pe culoarea roșie a acestuia.

Astfel, a surprins și accidentat un bărbat, de 39 de ani, din Florești, care, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător.

În urma impactului, autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de electricitate, într-o consolă de curent, poartă de acces și garduri împrejmuitoare ale imobilelor din zonă.

Accidentul s-a soldat cu decesul pietonului. De asemenea, două tinere, de 16 și 17 ani, din Cluj-Napoca, pasagere în autoturism​,​ au fost rănite.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs coliziunea și luarea măsurilor legale", se arată într-un comunicat remis de IPJ Cluj, luni dimineaţa. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Conform martorilor la accident, bărbatul, Cristian M., tatăl unei fetiţe de 10 ani, a încercat să traverseze strada pe la un semafor cu buton. A acţionat butonul, iar când s-a făcut verde a făcut primul pas şi a fost lovit în plin de maşina ce l-a dus pe capotă circă 50 de metri. Bărbatul este angajat la o firmă de curăţenie şi ducea o cheie unei colege, care îl aştepta de cealaltă parte a drumului. 

Ulterior, şoferul a ieşit de pe carosabil şi a rupt un stâlp de înaltă tensiune după care a distrus gardul unei case. Conducătorul auto a scăpat teafăr, dar prietena sa, care se afla în scaunul din dreapta, a avut nevoie de îngrijiri medicale - însă pentru răni uşoare. Accidentul a avut loc pe sensul de mers dinspre Floresti catre Cluj-Napoca, in conditii de ceata densa.

La faţa locului au ajuns două ambulanţe SMURD, dar şi echipaje de poliţie. Oamenii legii fac primele măsurători, iar medicii încearcă, de zeci de minute, să-l resusciteze pe cel rănit.

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, pe un singur sens alternativ. S-au format coloane de maşini pe câţiva kilometri. Dinspre Cluj veneau foarte multe masini, ale celor care au venit din afara orasului la meciul CFR - Steaua.

Accidentul s-a produs în apropierea locului în care, în 2011, preotul de la Institutul Oncologic, Dumitru Toadere, şi soţia lui, au decedat în urma unui alt tragic eveniment rutier. 

Comenteaza