Accident la Bologa cu tren, tir și un autoturism

Conducătorul unui tir ce se deplasa spre Oradea a pierdut controlul volanului intr-o curbă.

Conducătorul unui tir ce se deplasa spre Oradea a pierdut controlul volanului intr-o curba, a acrosat un autoturism, a rupt parapetul si a intrat pe calea ferată unde a fost lovit de un tren.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în județul Cluj, pe DN 1 Cluj-Napoca – Oradea, în zona localității Bologa, a avut loc o coliziune între un autoturism și un autotren. În urma impactului, autotrenul a ajuns în gabaritul căii ferate, pe magistrala 300, între stațiile CF Aleșd și Huedin, iar un tren de călători, care circulă pe relația Oradea – Cluj-Napoca, a intrat în coliziune cu autotrenul în cauză. 

Conform reprezentantilor Ipj Cluj conducătorul tirului se deplasa pe DN1E60 înspre Oradea, iar pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sensul opus. În urma impactului ansamblul de vehicule a ajuns pe calea ferata.
După aproximativ 10 minute, conducătorul ansamblului de vehicule s-a urcat în cabina tirului, moment în care cabina a fost lovită de trenul Inter Regio ce se deplasa înspre Cluj-Napoca rezultând rănirea conducătorului tirului.

Două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ au fost alertate, în jurul orei 14.30, ca urmare a accidentului rutier.

Un pompier, care se afla în timpul liber, și se deplasa cu garnitura de tren implicată în eveniment, a acționat alături de un polițist pentru a scoate bărbatul din cabină, având în vedere că existau scurgeri masive de combustibil din rezervorul camionului.

La sosirea forțelor de intervenție bărbatul era conștient, însă se plângea de dureri puternice și prezenta multiple traumatisme. Acesta a fost preluat de către pompieri și a fost predat echipajului SAJ, pentru a fi tarnsportat la spital în vederea realizării instigațiilor medicale aprofundate și a acordării îngrijirilor de specialitate.

Echipajul SMURD a consultat și o femeie, de cca 35 ani, din autoturismul implicat în accident, care a fost transportată la spital cu afecțiuni ușoare. 

Pompierii au acordat primul ajutor calificat, au sprijinit acordarea asistenței medicale de urgență și au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor, având în vedere scurgerile de combustibil înregistrate.

Comenteaza