Absolvenţii de la Spiru Haret, dublu licenţiaţi

Absolvenţii de la Spiru Haret, dublu licenţiaţi

Clujenii care au absolvit Universitatea Spiru Haret (USH) (foto) şi care au fost înmatriculaţi în anul I de facultate în perioada 2005-2008 vor susţine pentru a doua oară examenul de licenţă în perioada 15-30 septembrie. Examenul va fi susţinut de toţi cei 45.956 de absolvenţi ai universităţii care şi-au finalizat studiile la distanţă sau la fără frecvenţă.

La Centrul tehnologic Cluj-Napoca al USH, zeci de clujeni au mers în cursul zilei de ieri să se intereseze de examenul de licenţă. “Mi se pare o prostie toată povestea asta. Dacă dau pentru a doua oară licenţa înseamnă că sunt dublu licenţiat. A fost foarte strict examenul de licenţă pe care l-am dat. Într-o sală s-au aflat şase supraveghetori şi patru camere de luat vederi. Anul trecut s-a dat examen pe calculator”, a declarat un absolvent din 2009 al Facultăţii de Administraţie Publică a USH. O altă persoană care analiza ieri afişierul USH era absolventă a Facultăţii de Finanţe-Bănci. “Am avut la licenţă test grilă pe calculator. Nu ştiu dacă există un profesor mai exigent decât calculatorul. Eu am luat 9,8 la licenţă şi am învăţat foarte mult. Mi se pare o tâmpenie să dau din nou examenul”, a declarat femeia.

Reprezentanţii USH nu au putut oferi informaţii privind numărul absolvenţilor clujeni ai universităţii. “Suntem în proces de organizare a acestei sesiuni. La Cluj avem un centru de sprijin tehnologic. Cei din Cluj sunt studenţi ai facultăţilor din ţară, din Bucureşti, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Constanţa, dar nu ai centrului Cluj-Napoca. Înscrierile la examenul de licenţă au început săptămâna trecută, în 4 august”, au declarat reprezentanţii Biroului de presă al USH. Ministerul Educaţiei va organiza un examen de licenţă strict la Spiru Haret.

“Examenul se va da cu siguranţă în nişte condiţii mai aspre decât ale universităţii. Ministerul a avizat de principiu organizarea examenului, iar USH are obligaţia să ne comunice tabelul nominal al celor care vor susţine licenţa până în 15 august. Ministerul trebuie să ştie foarte clar cine sunt cei care trebuie să dea examenul”, a declarat Tudorel Urian, consilierul de imagine al ministrului Educaţiei. De asemenea, USH va trebui să comunice până în 20 august o listă a conferenţiarilor şi profesorilor în faţa cărora va fi susţinut examenul, urmând ca aceste comisii să fie completate cu reprezentanţi ai ministerului.

“Există o completare a listelor cu oameni de la mari universităţi, oameni importanţi care vor oferi deplină onorabilitate acestor diplome. Examenele vor avea loc în sediile avizate de ARACIS - săli de cursuri sau amfiteatre - şi nicio diplomă nu va fi dată fără ca persoana să fi apărut în faţa comisiei”, a declarat Urian. Reprezentantul Ministerului Educaţiei a precizat că USH va fi obligată să permită accesul jurnaliştilor la examenul de licenţă.


Comenteaza