A murit primul câine infectat cu coronavirus

A murit primul câine infectat cu coronavirus

Câinele a murit la Hong Kong după ce a stat în carantină în ultima lună alături de proprietara sa, şi ea infectată cu coronavirus.

Primul câine din lume infectat cu noul coronavirus a murit la Hong Kong după ce a fost declarat videcat şi trimis acasă weekendul trecut. Un purtator de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură şi Pescuit din Hong Kong spune că animalul, în vârstă de 17 ani, a fost testat pozitiv la cinci analize nazale şi orale luna trecută. Testele efectuate apoi pe 12 şi 13 martie au fost negative, iar câinele a fost trimis acasă.

"Am aflat de la proprietarul câinelui că acesta a murit pe 16 martie. Acesta nu este de acord cu o autopsie pentru a stabili cauza decesului", a spus oficialul, conform Mediafax.

Proprietara câinelui, o afaceristă în varstă de 60 de ani, a fost infectată în februarie şi videcată pe 8 martie. Boala a fost transmisă la câine de la proprietarii săi, au confirmat oficialii din Hong Kong.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţase că există un singur caz de animal domestic infectat cu coronavirus, pomerianul din Hong Kong.

"În timp ce există un caz de câine infectat în Hong Kong, nu există dovezi că pisicile, câinii sau alte animale de companie pot transmite COVID-19. Această boală se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte, strănută sau vorbeşte. Ca să ne protejăm, trebuie să ne spălăm pe mâini frecvent", e mesajul Organizaţiei mondiale.

Comenteaza