A fost şi ziua a doua a Balului Operei 2012, în direct pe ziuadecj.ro GALERIE FOTO/VIDEO

A fost şi ziua a doua a Balului Operei 2012, în direct pe ziuadecj.ro GALERIE FOTO/VIDEO
Balul Operei de la Cluj sărbătoreşte, în perioada 18-19 februarie, 20 de ani de la prima ediţie. Evenimentul a fost transmis livetext şi multimedia de ziuadecj.ro.

Bună ziua, bine v-am găsit la cea de a doua zi a Balului Operei de la Cluj. Deşi programul din această seară trebuia să înceapă la ora 17, la acest moment, invitaţii încă continuă să sosească. Cea de a doua zi a evenimentului are parte de mai puţin public decât ieri. Lojele Teatrului Naţional Cluj  Napoca sunt ocupate doar la jumătate din capacitate. 

În această seară, din programul evenimentului face parte un moment special şi anume un recital susţinut de violonistul Gabriel Croitoru cu celebra vioară Guarnieri - "Catedrala", ce i-a aparţinut lui George Enescu, acompaniat de pianistul Horia Mihail. Spectacolul are loc în cinstea Galei Laureaţilor Premiilor Lya Hubic, Mecena, Emblema de Cluj şi Seniorii Cetăţii.

Ora 17.39: Amfitrionul evenimentului, Rareş Bogdan salută publicul şi prezintă programul serii. 

Ora 17.47: În câteva momente, Adrina Irimieş o să cânte o priceaznă împreună cu un grup de teologi.

Ora 17.53: "Din dragoste pentru aplauzele dumneavoastră am să recit o poezie pentru tatăl meu, care este orfan de război", a spus Adriana Irimieş.

Ora 18.00: "O să ascultăm în această seară un sunet fabulos, dintr-o vioară supranumită "Catedrala", a spus amfitrionul serii, Rareş Bogdan. Gabriel Croitoru a urcat pe scenă şi au început primele acorduri de vioară.


Ora 18.49: Recitalul violonistului Gabriel Croitoru continuă. Publicul îl răsplăteşte cu ropote de aplauze după fiecare piesă interpretată.

Ora 19.00: "Aşa cum concertele de la Balul de la Viena se încheie cu un "marş", o să încheiem şi noi cu un mic "marş vienez", a spus violonistul.

Ora 19.05:  "Balul se apropie de sfârşit şi până la anul ma e mult. Totuşi, la Cluj mai sunt multe evenimente pe care nu trebuie să le rataţi. E vorba despre Toamna Clujeană, Festivalul Internaţional de Film Transilvania sau Comedy Cluj. Aplauze şi pentru organizatorul Balului Operei, Matei Miko. Le merită din plin. Mulţumim că ai realizat acest eveniment timp de 20 de ani", a spus Rareş Bogdan

"Nu îmi place să fiu aici pe scenă, mie îmi place să fiu acolo, în spate. Balul Operei este cel mai greu eveniment pe care îl reslizez. Este un festival greu deoarece avem un public exigent", a spus Matei Miko.

Ora 19.15: Ediţia cu numărul 20 a Balului Operei a luat sfârşit. Urmează un cocktail pentru invitaţi.

 

Comenteaza