A 15-a zi de proteste pentru şomerii de la Mechel VIDEO

A 15-a zi de proteste pentru şomerii de la Mechel VIDEO
Foştii angajaţi ai combinatului din Câmpia Turzii au blocat şi astăzi drumul european E60, care face legătura între Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, fără prea mare succes însă. Vigilenţi, poliţiştii au deviat traficul pe rute ocolitoare şi au reuşit să evite formarea cozilor de maşini. A fost cea de-a 15-a zi de proteste la Câmpia Turzii, unde foştii angajaţi nu şi-au primit cele trei salarii compensatorii promise atunci când au fost concediaţi.

Aproximativ 150 de persoane s-au plimbat timp de câteva minute pe trecerea de pietoni din faţa combinatului în încercarea de a bloca drumul dintre Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş. Oamenii spun că au ajuns la capătul răbdării, pentru că patronii nu le-au plătit cele trei salarii compensatorii.

"Am ajuns într-o stare de nu mai ştim noi cum să venim în fiecare zi", spune unul dintre protestatari. "De trei săptămâni suntem aici şi nimeni nu se uită la noi".

"Combinatul ăsta o mers 100 de ani şi ăştia l-o stricat, în câţiva ani l-or pus pe butuci", adaugă un altul.

"Ne-au cumpărat şi ne-au minţit şi ne-au promis că va merge metalurgia în toată ţara românească" muscă "Specia de metalurgişti cine o protejează în Ţara Românească?", spune un alt protestatar.

Foştii angajaţi au primit şi o veste bună. Liderul sindicatului, Ioan Pascu, a anunţat că are informaţii de la conducerea combinatului că fiecare disponibilizat va primi câte 800 de lei în zilele următoare. "Din această sumă se vor plăti avansurile celor care sunt încă angajaţi", spune Pascu.

Foştii angajaţi ameninţă vor merge la Bucureşti pentru a discuta în persoană cu premierul, care a declarat ieri că Guvernul nu poate face nimic, pentru că este vorba de o companie privată.


Reporter: Ciprian Aron
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza