9,20 - cea mai mare medie la rezidenţiat

9,20 - cea mai mare medie la rezidenţiat
Doar 11 dintre candidaţii de la examenul de rezidenţiat care a avut loc duminică la Cluj au depus contestaţii cu privire la punctajul pe care l-au obţinut. Absolvenţii de medicină au răspuns timp de patru ore la un test grilă cu 200 de întrebări.

Cele mai mari note obţinute la concursul de rezidenţiat organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" Cluj au fost 9,20 la medicină, 9,02 la medicină dentară şi 8,68 la farmacie. "Pregătirea rezidenţiatului în cele şase centre universitare a început în urmă cu un an şi jumătate şi cred că este un moment important pentru că astfel se vor evita transferul şi detaşările multiple ale rezidenţilor după prima repartiţie", a declarat Grigore Băciuţ, prorectorul pentru rezidenţiat şi studii postuniversitare şi, în acelaşi timp, preşedintele comisiei de rezidenţiat. Cei peste 30 de specialişti în medicină, medicină dentară şi farmacie care au redactat subiectele pentru concurs au fost izolaţi timp de o săptămână în localitatea Băişoara.

"Locul unde specialişti din toate cele trei domenii au formulat şi realizat subiectele a fost Băişoara. Subiectele au fost realizate într-un mod foarte serios, astfel încât întrebările să fie corecte, motiv pentru care avem doar 11 contestaţii la toate cele trei specialităţi. Patru dintre contestaţii sunt rescanări şi solicitări de reevaluare în totalitate a numărului de întrebări, rămânând doar şapte contestaţii care să pună probleme", a spus Băciuţ. Preşedintele comisiei de rezidenţiat a nominalizat şi rezultatele cele mai bune de la rezidenţiat.

"La medicină cea mai mare medie a fost 9,20, la medicină dentară 9,02 şi la farmacie 8,68. La rezidenţiatul din Cluj nu au fost probleme şi repartizarea absolvenţilor în cele 12 amfiteatre a fost realizată în condiţii optime. La medicină au fost 1,9 candidaţi pe un loc, la medicină dentară au fost 3 candidaţi pe un loc şi la farmacie 1,04 candidaţi pe un loc", a adăugat Băciuţ. Rectorul UMF Cluj, Constantin Ciuce, a explicat că anul următor se va schimba bibliografia pentru examenul de rezidenţiat. "Întrebările au fost redactate dintr-o bibliografie pentru rezidenţiat de peste 10 ani, care începând de anul viitor va fi complet schimbată. Faptul că se va schimba bibliografia pentru rezidenţiat este un mare beneficiu pentru studenţi pentru că este o materie actuală", a precizat Ciuce.

 

Comenteaza